תביעת הלנת שכר

שאלה:

רציתי לשאול האם ניתן לתבוע פיצויי הלנת שכר בביה"ד לעבודה?

האם העובדה שהחוק הקובע זאת נחקק לפני שנים רבות כדי להוות בכך "מנהג מדינה"?

והאם יש נפקא מינה אם התובעים אינם יהודים והנתבע יהודי?

בברכה רבה.

תשובה:

שלום רב,

בפיצויי הלנת שכר יש בעיה של איסור ריבית, כיון שלא מדובר בקנס חד פעמי אלא בקנס המתרבה כל יום (עייןעלון המשפט גליון 21 עמוד ה), אבל לולא איסור ריבית יש בזה מנהג המדינה.

אם אחד מהצדדים אינו יהודי אין איסור ריבית. בנוסף לכך, בכל עסק הנעשה עם גוי ההתחייבות היא על דעת חוקי המדינה, עיין תומים סי' קד סק"ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ככל שנאמר שעל דעת כן העובד עבד, יש בזה איסור ריבית ולא גזל.

    דעת הבית יוסף ביו"ד סי' קס (שלא כדעת רבינו אליעזר מטוך) שיש איסור ריבית בפיצוי על הלנת שכר אף שאינו דרך הלוואה.