הפרשת חלה מעיסה שעתידה להתחלק לצרכים שונים

שלום וברכה. אדם שלש עיסה בשיעור הקמח המחייב הפרשת חלה בברכה. אולם הוא רוצה לחלקו כדי לאפות ממנו עוגה בשרית ועוגה חלבית. האם זה משנה את הדין לגבי הפרשה וברכה?
תודה

תשובה:

שלום רב.

באופן זה יש להפריש חלה ללא ברכה.

מקורות:

בענין זה נחלקו הפוסקים: בחזון איש יו"ד סי' קצח ס"ק ג כתב שעיסה כזו אינה חייבת בחלה כיון שהיא עתידה להתחלק לצרכים שונים שאדם מקפיד עליהם שלא יתערבו. אולם, בפתחי תשובה יו"ד סי' שכו ס"ק ב נראה שלמד בדעת הבוש שדין זה אינו אמור אלא באופן שהעיסה עתידה להתחלק בין אנשים שונים, ולא כשמדובר בצרכים שונים של אותם בעלים, וכן נראה שם בב"ח ובביאור הגר"א. לכן, מספק יש להפריש ללא ברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    אני לא מבינה כל כך את התשובה.
    אני רוצה לעשות הפרשת חלה עם הברכה וכל הטקס , אך נשאר לי המון בצק וזו כמות גדולה שאני לא אוכלת. ואני מעוניינת לעשות ממנה גם מאפים אחרים עם תוספות . האם זה בסדר או שאסור לעשות מהבצק שכבר הופרש ממנו חלה ,מאפים אחרים ?