שירת נשים בטקס חינה תימנית

שלום, ברוך ה' התארסתי, ארוסי הוא תימני – דרדעי.
המסורת התימנית מאוד חשובה לו ולמשפחתו, ולי אין הסתייגות מכך.
כשמשפחתו שמעה שאני אשמח לחגוג את טקס החינה, הם
מאוד התרגשו ולקחו את זה ברצינות רבה. בעייני רוחי ראיתי חינות
שנעשו עם אירוסין, תלבושות ושמח.. אך אצלם כל הטקס מלווה ע"י אישה
שמובילה את הכלה, בשירים בעלי משמעות סמלית, כל חלק בחינה מסמל
שלב אחר שהכלה עוברת..
כששאלתי האם האישה הזו שרה לבד, ענו לי ששלוש נשים שרות.
אני רוצה לעשות הכל ע"פ ההלכה, וחס וחלילה לא להחטיא אף אחד בחתונתי.
השאלה, האם שירת שלוש נשים זה בסדר? מצד אחד אינני רוצה שזה יהיה בדיעבד,
מצד שני..רק אם זה באמת בסדר, ויש דעה ברורה שאפשר לסמוך עליה.
אני יודעת שזו הכניסה שלי למשפחה, אני רוצה לכבד אותם, אבל בשום פנים
לא לעשות משהו שאינו כשר הלכתית.
אשמח לעזרה בנושא..
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

אין היתר שנשים ישירו בפני גברים, גם לא שלוש נשים יחד. כדאי להגיע לפשרה בדרך נעימה ,שהנשים ישירו רק בפני נשים וכו'…. מזל טוב וכל הברכות!

מקורות:

ראה בהרחבה שו"ת משנה הלכות חי"ד סי' כו.