מי זכאי להנחה מיוחדת לאברכים

שלום וברכה.

רקע לשאלה.

אני אברך, לפני זמן מה, מפני קושי הפרנסה וחתונת הילדים יצאתי לעבודה כמו סופר סת"ם. כמובן שגם כיום אני קובע עתים לתורה כמה שיותר.

השאלה.

האם אני זכאי להנחה הניתנת לאברכים עבור סידרת שיעורי תורה הנמכרת בדיסקים בשתי מחירים כאמור מחיר רגיל ומחיר לאברכים.

בברכות התורה

תשובה:

אינך זכאי להנחה.
רוב רובם של שומרי תורה ומצוות העוסקים לפרנסתם עושים כן מתוך ההכרח ולשם שמים וקובעים עתים לתורה. המוכר – כנראה – מעוניין לתמוך בלומדי תורה כל היום בלבד.

עם זאת, יש לציין שלעניין הדין שתלמידי חכמים שתורתם אומנותם פטורים מלשלם מסים נפסק בשו"ע יו"ד סי' רמג סעיף ב "אם יש לו מעט אומנות, או מעט משא ומתן להתפרנס בו כדי חייו ולא להתעשר, ובכל שעה שהוא פנוי מעסקיו חוזר על ד"ת ולומד תדיר, נקרא תורתו אומנתו". ועיין בש"ך שם. (אמנם, בספר חסידים סי' תתריג סובר שרק מי שלומד יום ולילה ואינו עובד כלל מוגדר כתלמיד חכם, והש"ך בחו"מ סי' קסג ס"ק יד חולק עליו.)