פתרון חלומות

שלום, חלמתי חלום אשר מאוד מטריד אותי, איך אוכל לקבל פענוח או פירוש לחלום?

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי איננו עוסקים בפתרון חלומות, על כך נאמר "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" ו"חלומות שוא ידברו". כמו כן אמרו חכמים "אין אדם חולם אלא מתוך הרהוריו ביום". אף על פי כן, אדם שחולם חלום רע והדבר מטריד אותו יכול לעשות הטבת חלום לפי הנוסח הנמצא בסידורי התפילה. כמו כן, לחלק מהחלומות יש פתרונות בגמרא בברכות פרק תשיעי ניתן לעיין שם. והעיקר להיות סמוך ובטוח שאם נקיים את מצוות ה' ית' כדת וכדין לא נדע בעז"ה כל צער.

הרחבה על מהותן של החלומות בראי היהדות ראה כאן.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. זה סימן שהקשר שלך עם הבוס לא מספיק מוגבל לצרכי עבודה בלבד, וזה ממש ממש לא מומלץ! קשר חברי וקרוב מידי עלול להביא לדברים חמורים. שימרי על ריחוק מכבד.