אכילת דג בסעודת ראש השנה

רציתי לשאול אם אני לא אוכל בשר ואוכל במקום לחם או דג בראש השנה זה בסדר כי נראה לי שקצת קשה לי לעכל בשר ומה החשיבות של אכילת בשר בחג ובשבת והאם אני חייב לאכול מזה ואיזה מזונות יכולים לחזק את הגוף והאם גם הלחם מחזק את הגוף?

תשובה:

שלום רב.

אדם שמזיק לו הבשר יכול לאכול דג ואינו צריך לאכול בשר. אך יש לדאוג לתבשיל חשוב לפי מנהג המקום, ודג נחשב דבר חשוב שאפשר לאוכלו.

מקורות:

ר' שולחן ערוך סי' רפ"ח סעיף ב'.