המוכר והמתווך אמרו שהדירה בגודל 80 מ"ר ובפועל היא 58 מ"ר

לכבוד הרב שלום רב
חתמתי על חוזה קנית דירה בירושלים תובב"א.
המוכר והמתווך אמרו שהדירה בגודל 80 מ"ר. בפועל היא רק 58. אמנם ראיתי את הדירה לפני הקניה אך אני לא מבין במדידות. כמו כן אין לדירה הזאת רישום של גודלה בנסח הטאבו, והסתמכתי על המוכר והמתווך. לא הייתי משלם לעולם מחיר מופקע כמו שסגרנו על הדירה לולי ידעתי את גודלה האמיתי.
האם יש כאן מקח טעות לפיצוי שלי או לביטול העסקה.
תודה

תשובה:

שלום רב,

אם חתמת על הסכם זיכרון דברים ועדיין לא חתמת על חוזה אצל עורך דין, אתה יכול לחזור בך מההסכם ולדרוש בחזרה מהמוכר ומהמתווך כל כסף ששלמת.

אם חתמת על חוזה סופי, קשה להכריע אם ניתן לבטל את העסקה לאחר שהקונה ראה את הדירה.

מקורות:

לעניין טעות במידה עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף א וסי' ריח סעיפים טו-טז ובספר משפט שלמה ח"ג סי' כה. כל זה בחוזה סופי, אבל בזיכרון דברים מקובל שלא בודקים פרטים אלו היטב, כל שכן שלא בודקים את הרישום בטאבו עד לחתימת החוזה אצל עורך דין, וממילא ניתן לבטל את ההסכם בגין טענות אלו.