ראש ישיבה שהציע לפני בחור הצעה של שדכן

לכבוד בית ההוראה נתיבות חיים

שמעון השדכן קיבל המלצות טובות מרבו של בחור ישיבה ותוך כדי השיחה הציע רבו על האפשרות שהוא יתן לבחור את ההצעה של השדכן. וכי בגלל שרבו הציע נחשב שהוא עשה את השידוך ומגיע לו שכר שדכנות מסויים? הרי את רעיון השידוך וההתאמה בשידוך היה רעיון של השדכן ולא של רבו?

תשובה:

אני מבין שהשדכן הוא זה שהתעסק בשידוך והרב לא הביא אלא את ההצעה. במקרה זה לא מגיע לרב שום חלק משכר השדכנות, כיון שאם לא קידם את השידוך ועבור הצעה בלבד לא משלמים אם גם השדכן השני ידע מההצעה. כך הדין בכל מציע, כל שכן במקרה זה שהרעיון הוא של השדכן ולא של הרב. עיין עלון המשפט גליון 37 עמוד 6.