הזיק באמצעות פצצת מרגמה

מהי ההגדרה ההלכתית של הנזק ומדין מה מתחייב אדם (יהודי) שירה מן מרגמה לביתו של חבירו. מרגמה זו מורכבת מתרמיל שעליו מורכב ראש הנפץ. הנזק נעשה לאחר שכבר נחתה המרגמה והנזק בא אח"כ בעקבות התפוצצות ראש הנפץ ומהרסיסים שלו בלבד.
תודה רבה

תשובה:

אני מניח שלא מדובר בשאלה למעשה, שהרי יהודי אינו יורה מרגמות, אלא בבירור לשם לימוד ומחקר. אני מציע לעיין בקונטרס נזקי החיישנים שחובר על ידי אחד מחשובי רבני בית ההוראה ודייני בית הדין נתיבות חיים. קונטרס זה מברר שאלות כאלו ודומיהן וניתן להוריד אותו כאן באתר.

אם אכן מדובר בשאלה למעשה נא לציין פרטי המקרה למה וכיצד נורתה המרגמה ואיזה נזק נגרם.