האם לא סיפר אברהם לשרה את מה שהבטיח לו הקב"ה שיולד להם יצחק בנם

שלום
שאלה בפרשת לך לך פרק יז פסוק טו אומר השם לאברהם כי יוולד ילד וגם יהיה שמו יצחק
השאלה השם אומר לאברהם יהיה לך ילד וגם קובע מה יהיה שמו למה לא אמר לשרה שהשם הבטיח לו בן וגם את שמו
בפרשת וארא פרק יח פסוק יב צוחקת שרה ולא מאמינה שתוכל ללדת
וההוכחה שלא עידכן אותה בשיחתו עם השם בפרשת וירא ותצחק שרה האם אשה ובעלה לא מדברים לא חיים יחד

ממש התקשנו ואין לנו תשובה

תודה לעזרתכם .

תשובה:

שלום רב.

בספר פנים יפות על התורה (לבעל ההפלאה) כתב בפרק יח פסוק י"ב שאברהם לא גילה לשרה את מה שאמר לו הקב"ה כיון שכך היה דרך כל הנביאים שכל שלא קיבלו הוראה ברורה מהקב"ה לגלות את מה שנאמר להם לעם ישראל לא היו אומרים זאת לאחרים, ומשום כך הוצרכו המלאכים לבוא שוב לבשר זאת לשרה.

אמנם עי' במלבי"ם שכתב באופן אחר שודאי נודע לשרה מה שאמר הקב"ה לאברהם לפני כן, והשמחה שהיתה לה על כך שהיא לא היתה צריכה נס כיון שכבר אצלה התחיל להיות לה אורח כנשים ע"ש.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום זה רק מחזק את שאלתי גם לשרה היתה רוח הקודש אז למה צחקה
    ידעה מהשיחה של השם עם אברהם
    וכבודו מציין זאת בשם המלבי"ם כביכול חלילה לא האמינה אע"פ שלא עודכנה וכי אפשר חלילה לא לקבל דברי יתברך ח"ו
    חסר לי משהו לשאלתי ואיני יודע מה ?

  2. המלבי"ם אינו אומר שהיה לה רוח הקודש, אלא שאברהם סיפר לה, והוא מבאר שהצחוק לא היה צחוק של חוסר אמונה אלא להיפך צחוק של שמחה, על כך שאינה צריכה שיעשה לה נס שלא כדרך הטבע כיון שחזר להיות לה אורח כנשים. לדעת המפרשים האחרים אכן צחקה לא האמינה כיון שלא שמעה זאת בעצמה מהקב"ה בשונה מאברהם, ולכן היה לה קשה להאמין לכך, ולא נתבאר במפרשים שהיה לה רוח הקודש.