תשלומי נזיקין למזיק בגופו לגוי

הייתי בחו"ל ובחנות של שוקולדים של גויים ורציתי להתנקם בהם, ושברתי להם שוקולד (שוה פרוטה) בלי שהם ידעו כלל, וסמכתי ע"כ שאני לא חייב להחזיר אבידה לגוי, ואז שברתי,
האם אני חייב לשלם להם? מה אני יכול לתקן?

תשובה:

היה אסור לך לעשות כן, אבל בדיעבד אתה פטור מלשלם.

אתה יכול לתקן את העבירה בכך שתקבל על עצמך שלא לעשות כן מכאן ולהבא.

מקורות:

מחלוקת ראשונים אם יש חיוב נזקים אם מזיק בגופו לממון גוי. בתוספות ב"ק סוף דף ו משמע שאין דיני נזיקין כלל במי שאנו מוגדר 'רעהו', אף לא למזיק בגופו. אבל בשו"ע סי' שא סעיף א נפסק שיש. ועיין בחזון איש ב"ק סי' י אות יד ועיין כאן.
לכל הדעות מותר להפקיע את החוב במקום שאין חשש חילול השם.