לבטל הזמנה אוכל במסעדה לאחר שהמתין יותר מדי

שלום רב
אדם שנכנס למסעדה לאכול וכידוע יושבים ואח"כ מזמינים את האוכל ולאחר שהזמין וקיבל לחם וסלטים נאלץ להמתין למנה עיקרית למעלה משעה זמן לא סביר בכלל השאלה האם מותר לו לבטל את ההזמנה ולשלם על מה שאכל הגם שיודע שכבר האוכל בהכנה כיון שעבר זמן עבר התיאבון במיוחד לאור העובדה שמידי פעם האיץ במלצר וענה לו שכמה דקות יהיה מוכן?
תודה רבה

תשובה:

אם המתין זמן לא סביר, הרי הוא יכול לבטל את ההזמנה, גם אם האוכל באמצע ההכנה.

מקורות:

האיסור לחזור מהזמנה הוא משום דינא דגרמי, עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיף ח. במקרה שאינו מקבל כראוי, אין עליו חיוב של גרמי, כיון שלא על דעת כן הזמין.