ויכוח בין וועד הבית לבין משכירי מחסנים

שלום וברכה
הועד מעוניין שדיירים לא ישכירו את המחסנים שלהם לכל מאן דבעי שהשליטה בנעשה נעלמת ונזקים הנעשים "מאליהם" קורים ואף אחד לא יודע מי עשה אותם. מצד שני הדיירים רוצים למקסם השקעתם. בפרוטוקול הסכימו מראש כי לא יעשו הדיירים בנכסים עסקים, האם זה נקרא עסק? בחוזה מכר כתוב חיוב לקיים כל מה שהנציגות קובעת על שמירת הרכוש המשותף ואיכות החיים במקום, האם זה כולל הנ"ל, מה הדרך בכל זאת?

תשובה:

תלוי בסבירות, עד כמה גודל הנזק לרכוש המשותף ביחס למניעת הריווח של משכירי המחסנים.

קשה ולא ראוי לנהוג במקרה זה בדרך של ייקוב הדין את ההר. אני ממליץ לוועד ולשכנים להתפשר ולחפש יחד פתרונות שיספקו את רצון שני הצדדים. כגון: שלא להשכיר לתקופות קצרות של פחות משנה, או שמשכירי המחסנים ישלמו סכום חודשי מסוים לוועד הבית כפיצוי על הנזקים וכו'.

אם הצדדים אינם יכולים להסכים על פשרה בכוחות עצמם, רצוי שייעזרו במגשר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. היות ובחוזה המכר כתוב כי:
    1. הקונה מתחייב … ו/או נציגות הבית המשותף מראש ובכתב, לא לעשות בבניין או ביחידתו כל פעולת ….בניגוד להוראות החוק, או ללא קבלת היתר.
    2.לכבד ולקיים את ההוראות שיוציאו מפעם לפעם המוכר ו/או נציגות הבית המשותף לגבי דרך השימוש ברכוש המשותף, והחזקתו השוטפת ולצורך שמירת איכות החיים בבניין.

    והכל בקניין גמור !!!

    אני מציע שהנציגות תקים תקנון מסודר שעל פיו יתנהל הכל
    וכמובן תתן תוואי חילופי לדוגמא להשכיר למשרד שקט או סופר סת"ם וכד'.

    נראה כי עפ"י הסעיפים הנ"ל יש ביד הנציגות הנ"ל הכח לעשות כך
    לא כן ?