קדושת ארון המחזיק את ארון הקודש

אחרי מבוא השלום והברכה
יש לנו באזורנו בית הכנסת שיש להם ספר תורה שהוא בתכלית ההידור ומונח בארון הקודש קטן מאוד .
הארון הנ״ל מונח הוא על ארון קטן שאין לו שום קשר עם הארון הקודש.
האם הארון זה שלמטה יש בו דין תשמישי קדושה או תשמיש דתשמיש ויהא מותר לזורקו או למכור אותו לגוי.
בברכת התורה
א.א

תשובה:

שלום רב.

לארון זה אין דין תשמיש קדושה, רק יש לו דין קדושת בית הכנסת, ומותר להשתמש בו דברי חול, ואינו צריך גניזה, ואם לא ניכר ששימש לדבר קדושה מותר אף לזורקו לאשפה, אך אם ניכר עליו שהיה תשמיש בית הכנסת עדיף לשורפו, ואם קשה לשורפו ניתן לעוטפו וכך להניחו באשפה.

מקורות:

בשולחן ערוך סימן קנ"ד ס"ג מבואר שכל דבר שאין משתמשים בו לספר תורה עצמו אף אם על דבר אחר שעל גביו משתמשים לספר תורה עצמו אינו נחשב תשמיש קדושה אלא תשמיש בית הכנסת או תשמיש דתשמיש קדושה. ובמ"ב סק"ו כתב שמותר לזרוק תשמיש דתשמיש קדושה. ואם ניכר עליו שהוא תשמיש בית הכנסת הורה הגרי"ש אלישיב שליט"א (מובא בספר גנזי הקודש) שלא לזורקו במקום אשפה אלא לשורפו ורק אם אינו יכול לשורפו יעטפו ויזרקהו.