פלטה ליישור שיניים לפסח

שאלה:

לגביי כשרות הפסח בענייני הגיינת הפה.
יש לי מברשת ומשחת שיניים, מי פה, ופלטה מפלסטיק ליישור שיניים.
כל הנ"ל הם בלי כשרות לפסח.
האם אפשר להשתמש בהם בפסח?
והאם מספיק לנקות את הפלטה והמברשת עם מים (הרי הם ודאי באו במגע עם חמץ)?

תשובה:

מברשת ומשחת שיניים כמובן מחליפים, לוקחים מברשת חדשה, וקונים משחה כשרה לפסח, ואת הפלטה יש לנקות היטב ולא לאכול חמץ חם או חריף 24 שעות לפני זמן איסור חמץ, טוב אחר כך לשתות איתה תה חם, וזה כשר. פלטה שניתנת להוצאה יש לערוך לה הגעלה.