מוצרים ללא הכשר לפסח

שאלה:

שלום,
האם בפסח מותר להשהות בבית מאכלים שבעיקרון לא עשויים מחמץ אבל אין להם כשרות לפסח? האם יש מוצרים שכן יש לחשוש להם באופן שיהיה אסור להשהותם?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני מה שאין חשש חמץ אין בעיה להשהות בבית, אבל כיון שאנחנו תמיד לא בטוחים אם אין שם משהו שבכל זאת מעורב, כמו חומרים משמרים, חומרי טעם ועוד, נהגו לשים את כל המאכלים הללו בארון של מכירת החמץ ולכלול זאת במכירה וכך יוצאים מידי חשש.