מסעדה

שאלה:

שלום,
אני מוזמן לאירוע שמתקיים במסעדה שיש לה כשרות רגילה,
אבל לאותו יום מביאים דברים בכשרות רובין וגם יהיה משגיח מיוחד (לא חושב מטעם רובין). איזה בעיות יכולות להיות? האם הסירים כבר לא בני יומא אפשר לאכול שם?

תשובה:

שלום וברכה

ענין זה מאוד תלוי מי המשגיח מה הידע שלו ועד כמה הוא משקיע בשביל באמת להכשיר כל מה שאפשר ולוודא את כשרות המוצרים. ככלל, אם הכלים לא בני יומם וכל המאכלים עכשיו בכשרות מהודרת, והקפידו גם בכל הנושא של דבר חריף שלגביו לא מועיל ממה שהכלים לא בני יומם [נקודה חשובה!] האוכל לא נאסר.