פסח אצל חילונים

שאלה:

שלום לרב. במשפחה "מעורבת", האם עדיף לקיים את הסדר בבית של הקרובים שומרי המצוות כשהגעת ועזיבת הקרובים החילונים כלולה בחילול מועד, או שעדיף שהקרובים שומרי המצוות יעשו את החג אצל החילונים (בעלת הבית החילונית מוכרת את החמץ ע"י הבת שלה) כאשר הם מקפידים לקנות אוכל כשר לפסח? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה קשה מאוד. להזמין אורחים מתוך ידיעה שבכך גורמים להם נסיעה בחג זו לא אופציה, אבל אני מאוד חושש שליל הסדר אצל משפחה חילונית זה מועד מאוד לפורענות והאוכל לא יהיה כשר בצורה מספקת לחג הפסח. היא יודעת להקפיד שכל המוצרים כשרים למהדרין? שכל הכלים שלה כשרים לפסח? שהחמץ שלה סגרו בארון המכירה? מה לגבי מגע חילוני ביין?

יש כאן שאלה לוגיסטית מאוד מורכבת במיוחד בגלל שזה פסח.

צריך להכיר הרבה יותר מקרוב את האפשרויות, ואם היה אפשר כן להזמין את כולם גם ללינה היה הרבה יותר טוב.

חג שמח.