תרומה לעילוי נשמת

שאלה לכבוד הרבנים שליט'א :
בתפילת יזכור ביום הכיפורים קיבלתי על עצמי לתרום תרומה מסוימת לבית הכנסת לעילוי נשמת אבי ע'ה וכבר פרעתי לגבאי אלא שבזמן שנתתי לו את הכסף שכחתי את הקבלה שלי לשם אבי ע'ה ונתתי סתם לשם צדקה. האם בכל זאת יצאתי חובתי ?

תשובה

שלום רב!

יצאת ידי חובתך, מכיון שזה פשוט שהסיבה שתרמת את הסכום הזה לבית הכנסת, זה היה משום שקיבלת על עצמך לתרום לעלוי נשמת אביך, על אף שלא חשבת על זה ממש בשעת הנתינה, ברור שזהו סיבת הנתינה, ולכן וודאי שיצאת ידי חובתך.