משכיר שלא עמד בהתחייבותו לספק מקרר עם מקום פנוי

דין מקח טעות בשכירות בתים

סיכמתי עם מישהו בבני ברק לשכור דירתו על יום טוב שבועות עבור משפחתי הבא מירושלים, עבור 500 ש"ח, והבהרתי לו בטלפון שכמובן היות שאני מביא איתי לחג-כל מאכלי יו"ט-בשר וחלב- שידאג שיהיה עבורי מקום מספיק במקרר שלו, והנה אני מגיע לביתו בערב חג אחצ"ה- ואני רואה שהמקרר מלא וגדוש עם כל מאכלים שלו- ולא דאג להכין מקום במקרר שלו [וגם היה ריח רע בהמקרר מכל סוגי מאכלים], וגם לא השאיר לי שום מספר טלפון איך אפשר להשיג אותו, ברגע אחרון השגתי מקום אחר לשהות עם משפחתי- ואחר החג השארתי לו פתק עם הטענה שלי- ובצירוף 200 ש"ח- וכתבתי שאם יש לו איזה טענה עלי- שיתקשר אלי- ולא שמעתי ממנו מאז-שאלתי האם אני צודק- או שאני צריך לשלם כל הסכום שסיכמנו. יישר כח

תשובה:

שלום רב,

אם המשכיר לא השאיר מקום במקרר כפי הצורך שיש למשפחה בגודל שאמרת לו, אתה יכול לחזור בך מההסכם ולא לשכור את הדירה.

גם 200 ש"ח לא היית חייב לשלם, אבל נהגת כראוי בכך שהתפשרת לפנים משורת הדין ובכך מנעת תרעומות ומחלוקת.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ו שכל דבר פגם שמקובל לבטל מקח המקח בטל. לכאורה חוסר מקום פנוי במקרר הוא סיבה לבטל מקח בשכירות לחג גם אם לא סיכמו מראש על כך. בפרט אם סוכם על כך מראש, עיין עלון המשפט גליון 35 דין 4. ובפרט בנידון דידן שעדיין לא היה קנין.