לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הצמדת מחיר הנכס למדד

מכרתי נכס שפינויו לטווח ארוך האם מותר להצמיד את מחיר הנכס למדד?

תשובה:

שלום רב,

את התשלומים שלפני מסירת החזקה בנכס יש מקום להתיר להצמיד למדד, אבל את התשלומים שלאחר מסירת החזקה בנכס אין להצמיד.

בכל מקרה ראוי להוסיף בנוסח החוזה: "כל תנאי בחוזה שיש בו חשש ריבית יהיה בדרך היתר עיסקא לפי הנוסח שבספר קיצור שולחן ערוך". אם כותבים כן ניתן להצמיד את כל התשלומים ללא חשש.

מקורות:

ספר ברית יהודה פרק כד הערה יח ועיין גם בסוף פרק כח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה אם מתנים שהקנין של הקונה בנכס הוא רק כפי התשלומים שהוא משלם (קני כשיעור זוזך) אין כאן חוב משום צד ואפשר להצמיד.

  2. מצד הלכה אתה צודק. אבל כל תנאי החוזה משתנים לגמרי אם עושים בדרך זו. אנשים מעדיפים לערוך את תנאי החוזה אצל עורך דין ולהוסיף בסופו סעיף שיפתור את הבעיות ההלכתיות.