הסרת עץ בחצר משותפת כשייגרם הזק ראיה לאחד השכנים

בס"ד, בנין משותף לכמה דיירים ובחצר המשותפת גדל עץ רחב וגבוה בהחלטת ועד הבית הוחלט להסירו מסיבות אסטטיות, אלא שאחד השכנים מוכיח שללא העץ יהיה לו היזק ראיה גדול מאוד. האם רוב השכנים יכולים לכופו על הסרת העץ ובנפשם הדבר. תודה

תשובה:

שלום רב,

אם העץ היה מלכתחילה כשבנו את הבנין, השכן הזה יכול לעכב. אבל אם גדל עץ חדש השכנים יכולים להסירו. אם היה עץ קטן והוא גדל תלוי ביחס שבין גודל העץ אז לגודלו היום.

נימוקים:

אם מלכתחילה היה העץ אין השכנים יכולים לדרוש לשנות את הרכוש המשותף ממה שהיה כשנשתתפו, כיון שהשתתפו על דעת שהרכוש המשותף יהיה כמצבו אז. אבל אם העץ גדל לאחר מכן, השכנים יכולים לטעון שלא התחייבו לתת לאותו שכן מקום בחצר לעץ כדי למנוע היזק ראיה פרטי שיש לו.