בררנות בשידוכים וחשיבות המשיכה והרגש

שלום

רציתי לדעת מה זה נקרא בררנות בנושא שידוכים
ומה הם הדברים שעל פי הם אני צריכה לדעת שהוא זיווגי?
ועד היכן צריכה להיות משיכה ורגש?
והאם זה חשוב?.

תשובה:

בס"ד

שלום רב.

את שואלת שאלות חשובות מאד, אך אם ננסה לענות עליהן בפרוטרוט יכלה הזמן והן לא יכלו.

אך בכל אופן ננסה לתמצת את הדברים, בגדר תן לחכם ויחכם עוד, כלומר אין ספק שלא ניתן במסגרת זו להעביר שיעור ווירטואלי בכתב על כל הגישה בנושאי שידוכים, בפרט שהם דברים המשתנים בין חוג למשנהו, אך את יסודות הדברים ננסה להעביר בדרך כלשהיא.

אין מצב בו ניתן להגיע למשיכה ולקשר רגשי בתהליך של פגישות, גם אלו שנפגשים לא מעט פגישות יכול אולי להיווצר ביניהם איזה שהוא התחלה של קשר, אבל עדיין לא בהגדרה של קשר רגשי ומשיכה, ואולי נגדיר זאת ברור יותר, יש תאוות בשרים לסוג כזה של משיכה יתכן וישנם שיגיעו ויתכן שלא, ולא זה הוא הנושא, ולא זאת צריך לבדוק, המשיכה עליהם מדברים כולם היא משיכה רגשית, כלומר רצון לשהות עוד ועוד זה בחברתה של זו וזו בחברתו של זה.

בררנות בשידוכים, לדעתי, הגדרתה היא, מי שחושב/ת שיש לו סיכוי לקבל דבר מושלם ללא כל נקודת ויתור כזו או אחרת, כי האדם המושלם אין לו עוד מה לחפש בעולם השקר.

מה שכן צריכים בני הזוג לבדוק, (דברינו אמורים בעיקר לאלו שנהגו בהוראת רבותיהם להיפגש לפני הארוסין מספר פגישות ולבדוק את היכולת לקשר ואת התקשורת, אך גם אלו שנהגו בפגישה אחת יש להם מה ללמוד מדברינו) זה את האפשרות להגיע לתקשורת רגשית ביניהם, כמובן שרק אחרי שרואים בפגישות הראשונות שהשיחה קולחת והתקשורת באופן כללי זורמת וישנם נושאי שיחה משותפים והפן החיצוני מתאים לשני הצדדים, אז יש מקום לבדוק מה קורה כשמעלים לשיחה נושאים רגשיים האם הם מרגישים שגם עם נושאים אלו הם מצליחים להיות יחד, האם השתיקות שקורות באמצע השיחה הם שתיקות מאיימות או שתיקות שמאפשרות לתת מרווח נשימה, או במקרה הטוב ביותר שתיקות של ביחד…

בדרך כלל זוג שהצליח להגיע לרמה כזו של שיחה, זה אומר שיש ביניהם אפשרות לקשר רגשי, ושהתקשורת הרגשית ביניהם זורמת, ואם הם גם נהנים אחד בחברתו של השניה והפוך הרי שאת הצעדים הראשונים לקשר זוגי נכון הם כבר עשו.

נאחל שילך אצל כולם בקלות ובשעה טובה.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה
    מנסיון שעברתי בשידוך.(כמובן עם כל כללי הצניעות).אפשר להרגיש גם קשר יותר חזק, הרגשה של שייכות לאותו אדם..רצון גדול להיטיב לו, והרגשה של אהבה,
    אז זה גם קורה.
    זה לא אופייני??