בקשות פרטיות בליל הסדר

שאלה:

ידוע בשם הרבה אדמו"רים שהלילה הקדוש ליל הסדר הינו זמן עצום ביותר שאפשר לזכות בו הרבה. כאשר המחלוקת ביניהם היא על איזה קטע מההגדה. איפה בדיוק מבקשים. וכאן הבן שואל או ונצעק אל ה' אלוקינו. מה שאני הקטן לא זכיתי להבין זה מדובר הרי בליל יו"ט. איך אפשר לבקש בקשות פרטיות. וזה כבר על כל יו"ט. במיוחד כאן שבנוסף לכך זה הרי גם באמצע הסדר, באמצע סיפור יציאת מצרים. וכי נפסיק באמצע הכל בשביל לבקש בקשות אישיות? אתמהה.

תשובה:

אולי מי שהקושי שלא לבקש מפריע לו בשמחת החג ומצער אותו, מותר לו לבקש, וכל אחד לפי מה שהוא מרגיש בענין זה.

אני מקצר מחמת העומס העצום.

מקורות:

ראה כאן.