הבנה בהגהה בשו"ע בנוגע לשתיית כוס חמישית — לא למעשה

שאלה:

מכובדי , אודה לכם אם אבין מה הציור ברמ"א ובמ"ב בסימן תפ"א , הגה , ד"ה ומי שהוא איסטניס או תאב הרבה לשתות יכול לשתות כוס חמישי"

לא ממש ברור לי מדברי המ"ב מתי יאמר הלל הגדול , הרי בהגדה כפי שמצויה לפנינו הלל הגדול מופיע לפני סוף אמירת הלל המצרי — א"כ מתי יאמר הלל הגדול ? יחזור על אמירת הלל הגדול ?
ולגבי הכוס החמישי — ייתכוון לפטור בבורא פרי הגפן על הכוס הרביעי ?
כמה שהפכתי בהלכה הזאת נותרה לי לא מובנת , ואדגיש שזה לצורך הבנה שלמה של השו"ע ולא למעשה .

פסח שמח וכשר !

תשובה:

שלום וברכה

הכוונה שתוך כדי אמירת ההלל או בסיומו ולפני הברכה המסיימת שתה כוס רביעי, ולאחר מכן סיים אמירתו ושותה כוס חמישית, כמובן מדובר שכיוון בברכה לפטור גם כוס זו.