הפסק בין גאל ישראל להשכיבנו

שאלה:

שלום לכבוד הרב. היום בערבית התחלתי בטעות לומר ברוך הוא וברוך שמו כשהחזן סיים את גאל ישראל, ועוד הוספתי "להדר" ולענות אמן. מהחשש דילגתי לגמרי על ברכת השכיבנו. האם זה בגדר הפסק (סיימתי את גאל ישראל לפני החזן ואחזתי בין גאל ישראל להשכיבנו) וכיצד היה עלי לנהוג? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אמן אנחנו עונים אחרי החזן, אבל לא ברוך הוא וברוך שמו, אבל לא הבנתי למה לא אמרת אחר כך ברכת השכיבנו? אין קשר בין הענינים.

שבת שלום.