מעשרות לקופות הצדקה הגדולות

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
ישנם קופות צדקה כגון: קופת העיר, ועד הרבנים לענייני צדקה וכו', אם תורמים להם כסף ואני לא יודעת אם לוקחים אחוזים או לא עבור הפקידים שם, כמה אני צריכה להפריש מעשר מהתרומה את הכל או חלק ?

תשובה:

ראשית בקופות הגדולות הכל הולך נטו לצדקה, יש מעט מאוד עובדים בשכר וזה ממש זניח.

ובכל מקרה כל הכסף שניתן להם הוא צדקה כי עצם החזקת המקום זו צדקה חשובה, והכל מחושב מהמעשרות.

שתזכי להיות תמיד מהנותנים ובשפע.