צדקה לסגולה ולפני התפילה ממעשר כספים

שאלה:

שלום וברכה,
יש לי מספר שאלות בעניין מעשר כספים:
1. האם תרומה לשם רפואה, הצלחה זיווג עילוי נשמה וכו' נחשבת כחלק ממעשר כספים?
2. האם תרומה שלפני התפילה נחשבת כחלק ממעשר?
3. האם תרומה לבית הכנסת כדי לקנות עלייה לתורה, תפילה או לקבל "מי שברך" נכללת במעשר כספים?
4. האם צריך כוונה מפורשת שהתרומה תהיה כחלק ממעשר כספים או שמספיק שבסוף החודש סכום התרומות שווה לעשירית מההכנסה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כל המקרים הללו שהזכרת אפשר לתת מעשר כספים, בתנאי שהיתה כוונתך לכך מתחילה. זה לא חייב להיות בדיבור, אתה יכול להחליט שבסוף כל חודש תעשה לך חשבון לפי כל מה שנתת, וכך תשלים את חיוב המעשרות [ואז אכן תחשב כל החודש את נתינותיך]. אדם שנותן בלי לחשוב מראש שזה ממעשר, לא יוכל אחר כך לפרוע חובו ממעשר, ולכן צריך להיות החלטה כללית כזו מראש.