תרומות ונדרים

שאלה:

לק"י קבוצת אורחים נכנסה להתפלל בבית כנסת מסויים . הלה הסכים לתת לו את שירותיו . המתפללים נדרו לצדקה . למי הכסף הולך לבית הכנסת המארח . או לדבריהם כל אורח לאן שהוא חפץ יתן את נדרו ? מהו מנהג המדינה בכך ? ומהי ההלכה ?

תשובה:

שלום וברכה

תלוי מה אמרו… אם אמרו בעבור שנדרו כך וכך לצדקה, יכולים לתת להיכן שירצו, ואם אמרו בעבור שנדר צדקה לבית הכנסת יתנו לאותו בית כנסת.

ערב טוב.