יצא לחוץ לאחר אכילת מזונות

שאלה:

שלום לרבנים עם אכלתי עוגה האם מותר לי לצאת ואח"כ לחזור לברך מעין 3 או אסור כמו ברכת המזון ? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן שני נושאים שאין בניהם קשר.

האיסור לצאת בלי לברך אמור בכל סוגי המאכלים, ומחמת החשש שמא ישכח לברך, כפי שכתב המשנה ברורה בסימן קעח ס"ק לג. כלומר, ברגע שאדם גמר לאכול ולא משנה מה אכל, הוא לא יוצא ממקומו עד שיברך ברכה אחרונה.

החילוק בין לחם לפירות, הוא בכל הנוגע למי שרוצה לחזור ולאכול במקומו הראשון, האם יציאתו החוצה נחשבת היסח הדעת והפסק וצריך לחזור ולברך ברכה ראשונה, וזה הנושא המרכזי של סימן קעח, בו נחלקו השו"ע בסעיף א' עם הרמ"א בסעיף ב' לגבי אכילת פת, ויש מחלוקת ראשונים בסעיף ה האם מזונות דומה לפת או לפירות, ובפירות ודאי נחשב היסח הדעת. ולכן בכל מקרה יש להמנע מכך.

ברכה והצלחה