שיפוץ שמפריע

שאלה:

שבוע טוב הרב,
אני שוכר דירה. לפני כמה שנים קיבלתי מאמי עליה השלום דירה בירושה. אני מעוניין להשכיר אותה, אולי למכור אחר כך ולקנות לי בית ובקיצור לממש אותה. זה יעזור לי כספית. היא כאבן שאין לה הופכין כמה שנים וחבל על הכסף. הדירה זקוקה לשיפוץ נרחב. העניין הוא שתחת הדירה שלי גרה אישה מבוגרת ולא הכי בריאה. וכל פעם שאני חושב על השיפוץ – אני חושב שהוא יגרום לה צער מבחינת רעש, לכלוך וכו'. מה עלי לעשות? אני חושש שחלילה השיפוץ יחמיר את מצבה הבריאותי והנפשי, אך מצד שני אני רוצה לממש נכס שיושב סתם ושיעזור לי.
מה דעתך? תודה!

תשובה:

אני חושב שכדאי דבר ראשון לדבר איתה על הענין, זה כבר יגרום לה הרבה יותר ביטחון, והיא תגיד לך מה היא מסוגלת לעבור.

בלי לשוחח איתה קשה להתקדם.

להשאיר דירה ריקה זו לא אופציה, השאלה עד כמה להשקיע וזה תוכל לראות בשיחה איתה.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

תגובה 1