זוגיות ושמירת נגיעה

שאלה:

אני נערה בזוגיות ואנחנו לא שומרים נגיעה
רציתי לשאול אם בזמן שאני במחזור יש איסור חמור יותר של נגיעה כמו בשאר הימים?
אם חמור יותר לא לשמור נגיעה בתקופה הזאת או שזה תקף רק לזוגות נשואים

אשמח לתשובה זה חשוב לי
תודה לכם

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב את שאלתך.

זכית להיות יהודיה מאמינה! אשרייך!את מכירה שיש בורא לעולם ושהוא נתן תורה, ושהוא אוסר קיום מגע בין גבר לאשה שלא נשואים, אז למה להכנע? נהיה יהודים גאים, נשמור נגיעה, ואני בטוח שכך תזכי לעזרה ממרומים לזוגיות טובה ונעימה על ידי נישואין כשרים ולחיים שמחים ומלאי אור.

לעצם שאלתך:

כאשר אשה ראתה דם פעם אחת, כל עוד היא לא טובלת היא נחשבת נידה, והאיסור שווה בזמן מחזור ושלא בזמן מחזור, שהרי לא טבלה. כל מגע של חיבה הוא איסור תורה, ומעבר למה שהוא איסור תורה, אם חלילה באים לקיום יחסים, זה כבר איסור כרת שהוא חמור מאוד, וככל שלא שומרים נגיעה, קל מאוד להכשל בזה חלילה.

לכן, כדאי להתחזק מאוד, להקפיד על שמירת נגיעה, ואם רוצים להתחתן, להזדרז בזה ולא לקיים זוגיות שלא בנישואין.

שבת שלום ובשורות טובות.