ייצוג עורך דין בתביעה שיש אפשרות לתבוע בבית דין רבני

שאלה:

שלום כבוד הרב
ברצוני לשאול האם מותר לעורך דין לייצג ולפתוח בתביעה בבית המשפט לענייני משפחה (כאשר לבית הדין הרבני יש סמכות מקבילה)?

כמו כן כאשר ללקוח עדיף לפתוח את התיק בבית המשפט, מה עליי להמליץ לו?
מצד א ' הנושא ההלכתי הכרוך בדיון שלא על פי דין תורה,
ומצד ב' טובת הלקוח והחובה האתית להמליץ ללקוח עצה נכונה.

כיצד עליי לנהוג ?
אשמח לקבל מקורות

בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש סמכות מקבילה לבית דין רבני חייבים לפנות לבית דין רבני ולא לערכאות, ככל תביעה שאם ניתן לתובעה בבית דין אסור לפנות לערכאות.

אם יש עדיפות ללקוח לפנות לבית משפט, ועל פי הלכה הוא חייב לפנות לבית דין, העו"ד חייב לומר לו את הנתונים שיש עדיפות בבית משפט, אבל הלכתית הוא חייב לפנות לבית דין רבני, והלקוח יעשה את השיקולים שלו. ואם הלקוח יעדיף בית משפט, אסור לעו"ד לייצג אותו בבית משפט אם אין היתר מבית דין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן כו.