הבטה בתמונות של פסלים

שאלה:

שלום לרב המשיב,
האם מותר להביט בתמונות בהן מופיעות דמויות של מנהיגים או מלכים לדוגמא:
1. הר ראשמור (הר הנשיאים) בארה"ב שם חקוקים דמויות נשיאי ארה"ב.
2. פסלים של עריצים שסוגדים להם כיום- מנהיג קוריאה הצפונית קים גונג און שר"י שמת.

ב. האם מותר לבקר במוזיאום השעווה בארץ (נעשה על ידי יהודים) או בחו"ל?

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

כל התמונות והפסלים הללו אינם מיועדים לפולחן ואין להם קשר עם עבודה זרה. מותר להביט, לגבי יצירתם ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על זה הרי בדיוק אמרו בגמרא שאלו שהשתחוו לפסלו של נבוכדנצר לא התכוונו לעבודה זרה אלא לאנדרטה בעלמא.