ביטוח מול ביטחון

שאלה:

שלום כבוד הרבנים
לפני כמה שנים שוכנעתי על ידי סוכן ביטוח לעשות פוליסה ביטוח בריאות מורחב על כל צרה שלא תבא כולל ניתוחים בחו"ל וכדומה וכדומה….
זה לא היה יקר יחסי והמצב כלכלי שלי אז היתה יותר יציב והרגשתי שזה השתדלות הגיוני.
עכשיו מכמה סיבות זה מאוד קשה עלי לסגור את החודש ואני מחפש איך לחסוך כסף וחשבתי לבטל את זה.
האם הוא לא הדבר הנכון לעשות כי אחרי שכבר היה לי את זה בסיבות ההשתדלות אני לא יכול להגיד שיש לי ביטחון בהקב"ה כי אם כן מה היה ההיתר לקנות אותו מלכתחילה?
אני מקווה שהסברתי את השאלה שלי מספיק
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין מי שיודע לומר את הגבול המדוייק של חובת ההשתדלות, עשה בזה כפי הרגשתך [הסתירה כביכול בהנהגתך אינה רלוונטית]. אני באופן אישי מעודד לעשות ביטוח רפואי מורחב, שלא נדע ולא נזדקק, אבל נראה לי שאם זה משהו במחיר טוב וכו' [יש הפרשי מחירים גדולים בין הביטוחים השונים], זה כדאי ואחראי. כדאי להתייעץ עם איש מקצוע נוסף.

חיים טובים ובריאים.