להגיש תלונה למבקר המדינה

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה וישע רב. אני שואל האם מותר מצד ההלכה להגיש תלונה למבקר המדינה, על יחס וזלזול מצד ראש העיר ועובדי העיריה, לכל פניות שהוא פונה בנושאים מסוימים ששייכים לעירייה, כגון: לפנות שקים של פסולת שהצטברו על המדרכה וזה גורם צער ואי נוחות לתושבים, תודה רבה וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להגיש תלונה על גוף ציבורי למבקר המדינה, זוהי האפשרות היחידה שניתן להתלונן עליהם.

בהצלחה.