ירושת בכור בשכירות דירה

שאלה:

האחים שלא חילקו ירושה מפני כבודה של האם, ולאב היה דירה להשכרה שמכניסה דמי שכירות שכרגע שייכים בעצם ליורשים אבל האמא ניזונית מהם ומניחה בצד או בבנק את הנותר.

האם הבכור מקבל פי שניים מדמי השכירות?

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד לא חלקו את הירושה, דמי השכירות שמתקבלת נחשב לנכסים שבאו אחר מיתת האב ואין הבכור נוטל פי שניים ברווחים של השכירות. ורק אם חלקו את הירושה והבכור קיבל פי שניים ואח"כ השכירו, הבכור מקבל פי שניים מכספי השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן רעח ס"ק א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם אפשר להבהיר יותר

    אם יש 2 דירות, וקבעו שלבכור יש 30% אחוז וליתר האחים כל אחד 20 % מהרכוש הכולל, וחתמו ועשו קנין על זה, זה מספיק?