במהלך החיים

שאלה:

1. מותר או אפילו צריך לענות אמן אחר הברכה של השליח ציבור כאשר אני מסיים לפניו בברכת ישתבח או השכיבנו בערבית ששם אומרים אמן בברכה של עצמנו אבל אולי יש עניין של הפסק שאני יענה אמן שוב פעם על ברכתו של החזן?
2.רשום החושד בכשרים לוקה בגופו, מצד שני בהלכות לשון הרע ההלכה שאם ידוע לך על בן אדם מסוים שעלול לפגוע בך עליך לחשוד בדבריו ולהישמר עד שיהיה הדבר בגדר ודאי איך המשפט וההלכה הזאת מסתדרים יחדיו?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה מסיים איתו יחד אתה לא עונה אמן על ברכתו, אבל אם סיימת לפניו יש לענות אמן.

משום חובת הזהירות מותר לחשוד, כבדהו וחשדהו, ובאופן מסופק, כלומר אתה לא יודע אם החשד נכון ואתה נזהר. החושד בכשרים הוא באופן שאתה מחליט בדעתך שזה כך, ולא חושד לשם זהירות, אלא כרצון לחפש אשמים וכדומה.

שנזכה לכל הטוב.