בגדים שנשארו בבית ספר

שאלה:

שלום וברכה
אני עובד בבית ספר, יש המון בגדים שמצטברים בבית הספר שילדים שכחו ואיבדו. כפעמיים בשנה ערימת הבגדים האבודים גדלה מאד ואין להם מקום בבית הספר.
בית הספר מודיע מספר פעמים לתלמידים ולהורים לבוא ולחפש בגדים שלהם וגם מזהיר כי לאחר הזמן הבגדים נהיים הפקר וכי בית הספר ייפטר מהבגדים.
לאחרונה גם הגו רעיון, כי לאחר פרק זמן ארוך, בו התריאו והזכירו כמה וכמה פעמים לתלמידים ולהורים לבוא ולאתר את בגדי ילדיהם, בית הספר יקיים יריד בגדים וימכור את הבגדים בכ5 ש"ח לכל בגד ובכסף הזה יעשה שימוש לטובת התלמידים בבית הספר.
השאלה היא: האם זה מותר?
ואם לא, מה דין בגדים כנ"ל הנשכחים בבית ספר ונערמים לכמויות גדולות ונשארים בבית הספר לזמן רב, למרות הפצרות של בית הספר להורים לבוא ולבדוק אם בגדי ילדיהם שם?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

בית הספר צריך להתרות שהם מפנים את כל חפצים שיישארו ולא יבואו לקחתם. ויש להניח את החפצים והבגדים זמן מה שיהיה זמן לבעליהם לבוא ולקחתם. ואם אחר ההתראות אין להם דורש זמן רב, מותר לבית ספר לעשות בחפצים כראות עיניהם – לקחת או למכור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.