שימוש במים המחוממים בשבת על ידי פאנל סולארי

שאלה:

שלום הרב…

 אם המים מתחממים דרך פנל סולארי, האם מותר לפתוח את הברז בשבת כדי להשתמש במים הללו?

תשובה:

שלום וברכה

בדוד המופעל על ידי חשמל, ובעצם גוף חימום, אין מחלוקת ולכל הדעות אסור להשתמש במים הללו בשבת.

זה כלל לא משנה אם החשמל בא מחברת החשמל הארצית או שאתם מייצרים את החשמל בבית, בסופו של דבר, המים מתחממים על דיי גוף חימום מתלהט שדינו כאשר, ומים קרים שיכנסו לדוד הזה מתבשלים ממש בתולדות האור שזה בישול דאורייתא, שלכל הדעות נאסר גם כשהוא נעשה דרך גרמא.

מקורות:

ראה בספר ארחות שבת פרק א' סעיף צ"ט שביאר את טעמי האיסור בשימוש במים שחוממו על ידי בוילר.