תשלום על מלאכה שנעשתה בשבת שלא מדעת המשלם

שאלה:

לכבוד הרב,
שכנים שלא שומרים תו"מ, החליט אחד מהם לנקות את הבלוק וגם את המדרגות בליל שבת, זה כמובן לא מדעתנו, אבל נהנים מזה בלי שנרצה, האם מותר לשלם לו תמורת זה או צריך להגיד שזה בגין משהו אחר התשלום כדי שלא נהנה ממלאכה שנעשתה בשבת?
תודה

תשובה:

תשלום בדיעבד אחרי שזה נעשה מותר, אתם לא שכרתם אותו לכך והוא עשה על דעת עצמו ולא היה נחשב שליח שלכם באותה שעה.

אמנם יש למחות בעדינות, ולומר שכיון שאסור לעשות זאת בשבת אתם מבקשים שככל שאתם משלמים זה יעשה להבא בימי החול.

ברכה והצלחה