איחול רע

שאלה:

שלום לרב , אני בת 31 רווקה . התכתבתי עם בחור במשך יומיים , קבענו לדבר בטלפון , הוא התקשר ולא חזרתי אליו על אף שאמרתי לו שאחזור מאוחר יותר. לאחר יום הוא שלח הודעה , התנצלתי שלא חזרתי אליו ואף רשמתי לו שמאחר ואני מאוד עמוסה אני לא רוצה לעכב אותו ולכן מאחלת לו המון בהצלחה וזיווג במהרה . הוא מצידו כתב לי "הלוואי שלא תמצאי את הזיווג שלך לעולם " , הבנתי שהוא נפגע וביקשתי סליחה
.. האם עליי לחשוש מהאיחול הזה? האם עליי לעשות התרת קללות?
תודה מראש

תשובה:

אין צורך לחשוש לאיחול הרע הזה, אבל הוא כן מזכיר לנו כלל מאוד יסודי.

אשה לא מתכתבת עם גבר סתם כך.

לא זו הדרך למצוא זוגיות נכונה.

לאחר ששומעים על גבר מסויים, מבררים על אודותיו היטב על התכונות שלו המידות שלו והיראת שמים שלו וכל מה שניתן לבדוק על סמך שאלות לידידיו ומכיריו ושכנים וכדומה. ניתן באופן יזום להפגש או להתכתב בצניעות תוך שמירת נגיעה כמובן, באופן ספציפי למטרת בדיקת התאמה לנישואין.

אבל סתם התכתבויות עם גבר אקראי שבסוף גם מתברר כגס רוח, זה לא מתאים לצניעותה של בת ישראל.

בורא עולם ישלח לך במהרה זיווג נכון ומתאים, בעל ירא שמים ובעל תכונות נהדרות, ותקימו יחד בית יהודי טהור שמח ומאיר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמן ! קודם כל תודה רבה לכבוד הרב שהרגיע אותי. דבר שני , לפני שמצאתי את האפשרות לשלוח כאן שאלה, שלחתי את השאלה לרב נוסף והוא טען שעליי לעשות התרת קללות…. האם עליי בכל זאת לעשות?