מזוזה במקום שאינו מקורה

שאלה:

שלום וברכה.
האם רק במרפסת שיוצאת מבית החמירו שלמרות שאינה מקורה, קובעים בה מזוזה, או שבכל מקום שאינו מקורה קובעים? (כגון שער כניסה למבואה לבניין שאינה מקורה, כך שמשני הצדדים של השער, אין מקום מקורה)
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כל השערים המובילים לבתים חייבים במזוזה, כמבואר בגמרא ביומא יא א, שערי העיר שערי מדינות שערי חצרות חייבים במזוזה. דין זה הובא בשו"ע סי' רפו א. רק כמובן צריך שיהיה לו מזוזות ומשקוף – צורת הפתח.