דברי תורה בידים מטונפות

שאלה:

שלום רב!

אם מישהו שואל אותי שאלה הלכתית/שאלה בדבר תורה ואני יודע את התשובה עליה, והידים שלי מלוכלכות מנגיעה במקום מכוסה או כדומה, האם אני צריך לנקות את הידיים מהר ואז לענות, או שמותר לענות גם בלי ניקוי הידיים?
2. האם מותר לפנות לבורא עולם בתפילה בלי שם ה'/כינוי של ה'/דבר קדוש אחר גם בידיים מלוכלכות או במקום מלוכלך או בבגד מלוכלך?

בתודה מראש

תשובה:

אסור לומר דברי תורה בידים מטונפות, אבל מספיק מעיקר הדין לקנח במידי דמנקי.

ונראה שכך גם בתפילה לה'.

מקורות:

משנה ברורה סי' ד ס"ק סא.