ריח רע שאין לו עיקר

שאלה:

שלום וברכה רבה!
ידוע שריח רע שאין לו עיקר (לדוגמא אדם בחדר ויש ריח
מהרחוב של ביוב או ריח רע מהשירותים ועוד דוגמאות…) אסור לברך ואסור להתפלל אבל מותר ללמוד תורה השאלה האם מותר לקרוא תהילים, שיר השירים כלומר לקרוא פסוקים ודברים שבקדושה כמובן לא לברך? האם אפשר להקל?
תודה רבה!

תשובה:

עיקר הקולא של דברי תורה על פני תפילה, היא בגלל שלומדים שעות ארוכות ואי אפשר לההזהר מזה כל הזמן, ולא בגלל שאין הזכרת שמות קודש, ולכן נראה שגם לימוד מקרא בכלל ההיתר.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. מחילה וסליחה רבה רק אם הבנתי נכון הרב אמר שמותר לקרוא פסוקים ודברים שבקדושה שיש ריח רע שאין לו עיקר למשל תהילים, פיטום הקטורת, זוהר, הכל מותר לקרוא?
    והאם מותר לקרוא חלקים בתפילה שהם לא ברכות לדוגמא פסוקי דזמרא?
    וקריאת שמע?
    רק אסור לברך שום ברכה ולא תפילת 18 והשאר מותר?
    הרב אני מתנצל ומצטער שאני מפריע סליחה

  2. כבוד הרב מה שענית מה שחלק מהתפילה שלך אסור הכוונה תפילת שחרית מנחה ערבית כל הקטעים מתחילת התפילה עד סופה אסור אבל חוץ מזה מותר לקרוא הכל תהילים שיר השירים זוהר… שיש ריח רע שאין לו עיקר?
    מחילה רבה וסליחה על ההפרעה סליחה.