חוזה שכירות שכתוב שהמשכיר לא חייב לתקן

שאלה:

שלום רב.
שכרתי דירה לפני 3 חודשים מאדם שאני מכיר אישית, והכרתי אותו כהגון וישר.
החורף החלה נזילה חזקה מכיוון הגג, שגורמת לי נזק רב.
להפתעתי המשכיר מסרב לתקן.
לתדהמתי כאשר פתחתי את חוזה השכירות, גיליתי שרוימתי . על ידי תרגיל, החוזה הוצג לי כחוזה סטנדרתי שהורד מהאינטרנט, ושיש למלא בו את החסר בעט, אבל באותיות המודפסות בטופס החוזה כתוב כך:
שהיות ומחיר השכירות נמוך, אחריות התיקון היא עלי. בוודאות לא הייתי חותם אם הייתי רואה את זה.
הדבר היותר מפחיד, שכתובים דברים נוספים שאינם בחוזים סטנדרטים.
מסתבר שכל נזק שיעשה לדירה אני מחיוב לתקן מכספי.
כמו כן כל ציוד שהתקנתי כגון מזגן אני חייב להשאיר בתום החוזה, אפילו שאני שילמתי.
ויש כאן שתי שאלות :
1: האם לחוזה יש תוקף
2: במידה וכן האם אני גם מתחייב בנזק של רעידת אדמה לדוגמא, או פגיעת טיל?

תשובה:

שלום וברכה,

נראה לי שאתה לא מפרש את החוזה נכון ולכן אתה חושב שרימו אותך. ממש לא רימו אותך!

יש משכירים שמעדיפים להפחית מתשלום השכירות ולהיפטר מתיקונים של הדירה. המשמעות של הסעיף שפוטר מתיקונים, אין הכוונה שהשוכר יהיה חייב לתקן את הליקויים, וכן לא חייב להתקין מזגנים, ולא חייב לבנות את הבית אם נפל טיל… משמעות הדברים שאם יש ליקויים המשכיר לא מחויב לתקן, ואם השוכר רוצה לתקן אז שיתקן על חשבונו. ואם הוא לא רוצה אז שלא יתקן. ואם השוכר רוצה מזגנים שישים הוא מזגנים על חשבונו, ובסיום השכירות השוכר יכול לקחת את המזגנים.

במקרה שלך שמדובר בנזילה מהגג, אם אפשר להסתדר בתיקון מינימלי, לאטום איטום מקומי, אתה השוכר צריך לעשות זאת. אם מדובר בעבודה יקרה מאוד, אכן השוכר צריך לתקן על חשבונו, אבל בסיום השכירות יוכל לתבוע את המשכיר בהוצאות התיקון מדין 'נהנה'. ונמצא שההוצאה תיפול על המשכיר עכשיו או אח"כ.

בהצלחה.