הסרת מזוזה במעבר דירה

שאלה:

שלום רב,

כשהגעתי לדירה הנוכחית היו מספר מקומות שעפ"י דין היו חייבים במזוזה (כגון מעבר מפרוזדור לסלון) ולא היה בהן מזוזה.
קניתי חדשות משלי ושמתי.

במעבר הדירה הקרוב אני בטוח במאה אחוז שהמשכירה שלי (שכבר סיפרתי לכם עליה רבות) לא תהיה מוכנה לשים מזוזה במקום זה מצד היותה נמנית על ציבור עם הארץ.

א. מה עלי לעשות? זה כסף רב שהוצאתי על מזוזות מהודרות!

ב. היו בדירה לפניכן מזוזות פשוטות יותר, שוב, רק 3 מזוזות בלבד מתוך 5 (2 הוספתי מעצמי). האם מותר להוציא את המזוזות המהודרות שלי ולשים בכניסה אחת ושניים בשני חדרים וזה יחשב כאילו כל הדירה מוגנת? שמעתי שניתן לעשות כן בשליחת המזוזות לבדיקה ששמים אחת בחדר השינה וזה מספיק.

ג. האם ניתן לעשות החלפת מזוזות עם השוכר הבא?

תשובה:

שלום וברכה

יש אפשרות שהשוכר הבא יביא את שלו ותחליפו ביניהן. יש גם אפשרות להחליף את המהודרות בפשוטות יותר, אבל אין אפשרות להשאיר פתח החייב במזוזה ללא מזוזה, ולא די בכך שיש מזוזה בחדר השינה.

מקורות:

ראה עוד כאן בהרחבה.