אמונה

שאלה:

איך אני יכולה לדמיין את השם , לא המראה שלו אלא מה אני אמורה לדמיין כשאני חושבת השם תמיד איתי משגיח עלי בכל שנייה, מה המהות שלו שאני צריכה לחשוב?

תשובה:

שלום וברכה

אין לדמיין לגבי עצם מציאותו שום דבר, אין לו גוף ולא צורה ולא הגבלה כל שהיא ואין לנו שום יכולת להכיל בשכל מציאות כזו.

אנחנו מתייחסים במחשבתנו רק לפעולותיו, להשגחתו, לבריאתו את העולם וכו'. לא לעצם מציאותו.