מקום הדלקת נרות חנוכה בבנין קומות

שאלה:

שלו' רב!
אנו גרים בקומה 3 בבניין משותף, יש במפלס קומת הקרקע רחוב ובו עו"ש ויש מולנו בניינ/ים ובהם דירות בגובה מקביל. מהלובי למדרכת הרחוב מוביל שביל גישה (פתוח, ללא שער וללא משקוף), החוצה כ-3 מטר חצר משותפת מוקפת חומת אבן נמוכה.
מה ההלכה – למעשה (/השיטות העיקריות, חזו"א והגריש"א) לעניין מקום ההדלקה: בחלון (ובשגבוה מי' מהרצפה), בפתח הדירה, בפתח הבניין, או בפתח חצר הבניין.

יישר כח!

תשובה:

במידה והחלון שלך הוא למעלה מעשרים אמה, כלומר 10 מטר ממפלס הרחוב, ראה כאן בהרחבה.

אם אינו גבוה עשר אמות, הרצוי הוא בחלון כמעט לכל הדעות, למעט דעת הגרי"ש אלישיב שסבר שיש להדליק בפתח הבנין. אך גם אם תרצה לחוש לשיטתו זה רק לחומרא אבל לא להדליק רק שם, כיון שלדעת החזון איש ורוב פוסקי זמנינו אתה לא יוצא שם ידי חובה.