אירוח במלון של מפונים מהדרום

שאלה:

שלום רב
ראשית תודה רבה לכם על כל העבודה שלכם ממש עבודת קודש (זכינו להחזיק קצת באתר ב"ה)
שאלה, יש לי משפחה מהדרום שפינו אותם למלון, כעת היא מזמינה אותנו לשבת אליהם למלון כי משפחה אחרת יוצאת לשבת וחוזרת ראשון
לדבריה מי שיוצא שבת לא מעדכן את המלון ולכן המלון מכין אותם כמות מנות ופועל במתכונת מלאה כרגיל ווכן המלון יודע שיש משפחות שיוצאות מדי פעם וחוזרות לאחר כמה ימים
האם מותר להתארח שם?
שאלה נוספת:
אם קיבלתי כסף מההורים לצורך מסוים ובסוף אכן השתמשתי בו לאותו הצורך, האם חייב לעשר?
יש הבדל אם השתמשתי בכסף למשהו אחר? חייב לציין שבשתי המקרים מדובר שההורים לא יבקשו את הכסף חזרה בין אם השתמשתי לאותו הצורך ובין אם לא

תשובה:

שלום וברכה,

החדר של המלון לא בבעלות המלון אלא בבעלות האורחים. המדינה שכרה את המלון עבור המפונים מהדרום, והמלון שכור מהם. ולכן משפחה שיוצאת מהמלון לשבת מותר לאותה משפחה להעביר את הזכות שלהם לאותה שבת. ולכן צריך לקבל רשות מהמשפחה שיוצאת באותה שבת, ואם היא מסכימה לארח אתכם בחדר שלהם, מותר.

אם אתה יכול לעשות בכסף כרצונך, יש להפריש מעשר מהכסף.

בהצלחה ורב תודות.